Allt om hemslöjd

Om man gillar att skapa saker med händerna i hemmet så är syslöjden en av de bästa vägarna att gå. Från skolåren har man redan en hel del grundläggande kunskaper som hur man syr korsstygn eller virkar en luftmaska och det finns massor av bra instruktionsvideor på internet där man både kan fräscha upp och öka på kunskaperna.

Det finns också ett antal tidningar som sysslar med olika former av syslöjd som man antingen kan köpa i butiker eller prenumerera på. En sådan är till exempel 101 idéer där man lär ut och tipsar om massor av roliga projekt man kan genomföra beroende på ålder, säsong och tillgång till material.

Här finns det saker att tillverka till hemmet, som kuddar och grytlappar, eller presentationer av häpnadsväckande projekt om hur man kan brodera sitt favoritfoto eller klä sin mobil i kristaller. Det finns också en hel barnsektion där man presenterar projekt för de yngre, vilket kan vara en fantastisk möjlighet för barn och vuxna att umgås med varandra på ett kreativt sätt. Så låt skaparglädjen flöda och hämta massor med inspiration och sätt sedan igång med ett riktigt fint och fantasifullt projekt!

flick