Enkla saker att göra hemma

Det finns mycket som man kan pyssla med hemma om man gillar slöjd. I följande inlägg kommer du finna exempel på några saker som är både enkla och ibland lite mer avancerade att göra själv. Precis som med allt som har med slöjd att göra så finns det alltid utrymme att vara kreativ och använda olika sorters tekniker. Är man nybörjare så kanske det kan vara lite svårare att improvisera. Se då det här inlägget som inspiration och sök därefter efter enkla ritningar och instruktioner. Det är jätteviktigt att man läser dessa noga när man är nybörjare. Då går det helt enkelt inte att göra fel!

Presenter

Det är alltid kul att kunna ge bort något som man själv gjort när man ska gå på kalas eller fest hos vänner. Det är ett ypperligt tillfälle att faktiskt visa sina kunskaper när det kommer till slöjd och smide. Kanske vill du ge bort något som mottagaren faktiskt kan använda, eller så kanske det passar bättre med ett snyggt prydnadsföremål.

Dockor

Att göra egna dockor i trä är faktiskt enklare än vad man tror. Det här är dock kanske inte det bästa alternativet för barn att leka med, men de kan vara väldigt fina som prydnad i barnrummet. Har man redan en vacker porslinsdocka så kanske man hellre vill göra fina kläder till den. Det finns många som startar sin karriär som entreprenör när det kommer till den här typen av hantverk eftersom det idag är mycket enklare att sprida sina verk tack vare internet.

Saker för hemmet

Det finns mängder av roliga saker som man kan skapa för sitt hem. Grytlappar, smörknivar och liknande saker är perfekt för den som är nybörjare. Är man däremot lite med avancerad så kanske man kan ge sig på att prova en ny teknik inom slöjd. Knyppla är en sak som kräver tålamod, tid och teknik. Det finns många instruktioner som man kan finna på nätet om man inte vill gå till sin lokala sybutik och köpa hem ett mönster. Man kan även beställa all utrustning som krävs på nätet och oftast är det mycket billigare än att köpa i en vanlig butik.

Leksaker i trä

Något som blivit väldigt populärt de senaste åren är att man gör egna leksaker i trä till sina eller någon annans barn. Det är en perfekt doppresent till exempel om man även graverar in namnet på barnet. Ett tåg-set i trä kan vara en fin idé där alla vagnar har en alldeles egen bokstav på sig. Detta är kanske mer en prydnad än leksak, men det får föräldrarna själva avgöra. Måla i fina färger, antingen könsneutralt eller en typisk färg för pojke eller flicka.

flick