Den stora Syfestivalen

Är man intresserad av slöjd, vare sig man själv sysslar med någon form eller bara gillar att betrakta och erfara den, så är Sy och Hanverksfestivalen ett av de allra bästa evenemangen som Sverige har att erbjuda. Här möts alla intresserade på en mycket stor mässa där man själva kan ställa ut eller ta del av andra hand-arbetares alster, delta i seminarier och workshops liksom köpa allehanda varor och möta likasinnade från hela landet. Det är en explosion av färger och former som man möts av och en unik möjlighet att se kreativitetens många höjder. Ett sant forum för den som gillar slöjd!

Mässan organiseras årligen i fyra av Sveriges största städer: Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå och med det har den blivit tillgänglig för människor som bor i vitt skilda delar av landet. Bland den myriad av slöjdformer som presenteras här och även ges lektioner i är sömnad, stickning, virkning, broderi, smyckestillverkning och quiltade. Man blandar ofta de olika typerna av slöjd och det därför inte ovanligt att man hittar stickade varor med virkade attiraljer, sydda väskor med broderier eller smycken gjorda av både trä och metall, till exempel. Ingenting är omöjligt så länge man håller ett öppet sinne och älskar att skapa saker.

Sy och Hantverksfestivalen är även till för etablerade affärer som under mässan kan presentera och sälja sina olika varor till den kreativa och entusiastiska publiken. Det handlar om garner och pärlor, tillbehör som nålar, väskor och stickmarkörer, och massor av olika textiler och material. Här kan man visa olika metoder för att framställa ett stort antal varor med nya tekniker och material och det finns alltid tillfälle för besökarna att både observera och själva prova på dem. Besökare kommer ofta hem från mässan med kassorna fyllda av material, inspiration och ny kunskap som man kan glädjas åt under lång tid framöver.

flick