Skapa din egen slöjdhörna hemma

Idag finns det en mängd olika typer av hemslöjd som går att ägna sig åt hemma. Från att tidigare ha varit något som mest utövats i hemslöjdsföreningar eller på slöjdlektioner har slöjdandet fått en ny revansch. Allt fler har börjat ägna sig åt att brodera egna skyltar, sticka, virka och bränna trä för att bara nämna några av de kreativa aktiviteter som blivit populära på senare år.

Inred en hörna hemma

För att kunna ägna sig åt sitt skapande hemma är det viktigt att hålla alla intressen organiserade och lätt åtkomliga. En egen hörna för ditt stickande går enkelt att ordna med en skön fåtölj och en byrå eller bokhylla bredvid där du kan förvara allt material du behöver. Många sitter ända till sent på kvällen och stickar, virkar eller broderar och då är det viktigt att ha bra belysning för att inte få huvudvärk eller problem med synen. På www.lampgallerian.se kan du hitta ett stort sortiment av lampor som passar till din slöjdhörna.

Brodera ironiska citat

Att brodera är en kreativ och avslappnande aktivitet som allt fler har börjat upptäcka är roligt att ägna sig åt hemma. Maja Delborn som bor i Skellefteå började brodera när hon var sjukskriven för utmattning. Hon blev irriterad på de käcka uppmaningar hon fick från omgivningen om att ”rycka upp sig” och omvandlade dem till ironiska citat som hon broderade på tavlor. När hon lagt upp broderierna på Instagram blev många intresserade, hörde av sig och ville köpa hennes tavlor.

Många slöjdformer

För den som vill börja arbeta i sin slöjdhörna finns det många projekt och tekniker att prova. Att sticka är populärt då det går att titta på TV eller lyssna på poddar samtidigt, vilket känns extra produktivt och avslappnande. Att virka eller knyta amplar i makramé är också något som allt fler gör hemma. Ampelknytning görs med enkla snören i olika storlekar och färger, och allt material som behövs finns att köpa på nätet till en billig summa. Denna hobby går väl ihop med en annan fritidssyssla som många ägnar sig åt, nämligen att odla och ta hand om krukväxter. Andra områden som är populära att tillbringa tid med är att färga garn med växter, tova ull och fläta korgar.

flick