Slöjd är så mycket mer än att sy och sticka

Det är inget fel i att sy och sticka men rubriken vill berätta att det verkligen finns mer i slöjdande än det man tänker på i första hand. Slöjd är även hantverk i trä, metall, läder och så mycket mer. Idag tillverkar man mycket i metall i stället, av det som förr gjordes i trä. Ett typiskt exempel är foderhäckar att ha till jordbrukets alla djur. Självklart ska man skaffa sig en foderhäck i metall om man inte har tid att snickra ihop en själv. Vill man istället bygga ett foderbord eller en foderhäck i trä så kan man göra det genom det här företaget Kellfri.se likaväl som att köpa ett i metall. Det är bara att välja utifrån tycke och smak likaväl som efter hur mycket tid man har.

Slöjd i alla de former har en lugnande och avstressande effekt på människor. Det kanske beror på att slöjd och all slags tillverkning av produkter som man själv, familjen eller gårdens djur behöver är något ursprungligt hos människan som vi alltid har gjort i alla tider.

Det är inte alltid så att dyrast är bästa val och det är inte heller så att billigast är bäst. När man letar efter verktyg, maskiner eller bara ved som är lämpligt för slöjd och hantverk så behöver man lita på det som känns bra både i handen och i plånboken.

Många som verkligen gillar slöjd och hantverk bygger även sina egna vindskydd för hästarna på gården eller andra vindskydd för andra djur. Men om tiden inte räcker till eller krafterna för den delen så finns det idag många slags färdigtillverkade vindskydd man kan köpa färdigt eller bara montera ihop. Då kan det vara bra att veta att det nu finns ett vindskydd som vunnit pris. Det är riktigt fiffigt. Ta en titt längst ner på länken.

Och så har vi gårdshunden som behöver en hundgård. Det är klart att en riktig slöjdare och hantverkare kan med hjälp av brädor tillverka en hundgård eller varför inte en hundkoja också. Det är lite mera slit och släp om man skall bygga en egen hundgård men det förenklar arbetet en hel del om man hittar en färdigbyggd som man bara behöver montera ihop. En fin hundgård finns exempelvis här.

Har man tröttnat på yxan när det är frågan om att klyva mycket ved inte bara till snickerboa utan också till den öppna spisen så kanske man vill ha en vedklyv. En vedklyv underlättar livet en hel del. Har man inte möjlighet att hämta vedklyven själv så kan man få den levererad hem utan problem. Det finns företag som är vana att alltid leverera såna här större varor prickfritt och utan anmärkning.

En vedklyv kan se ut så här. Med en vedklyv kan det myckna vedhuggandet flyta mycket smidigare än förut.

Många gör även trädgårdskonst och figurer som de placerar ut i trädgården därför att det blir roligt så.

flick