Starta egen firma och sälj dina konstverk

Att smida och snickra kan man göra hur mycket som helst egentligen, om det inte vore för det där jobbet som man ska åka till varje dag. Men tänk om du skulle kunna arbeta med att snickra och inte behöva åka till ett annat jobb. Tänk om du skulle kunna försörja dig på att smida och snickra? Det här är en dröm för vissa, och för vissa kan det vara en dröm som blir verklighet. Först så måste man våga ta steget och prova. Det är inte alltid helt enkelt att lämna sin trygga situation med fast jobb för att istället vara sin egen chef och leva på att andra köper det man säljer. Har du kommit till den insikten att du vill starta eget och sälja dina konstverk så kommer det i följande inlägg lite tips och saker som du bör tänka på. Stort lycka till!

Finansiera din verksamhet

Utöver att man ska ha en fungerande affärsmodell så måste man se till att pengar rullar in i kassan i snabbare takt än vad man gör av med dem. Förutom att se till att försäljningen går som på räls så finns det även andra tjänster man kan ta hjälp av. Företaget Capcito är ett sådant som kan vara till hjälp för både stora och små företag.

Gör en affärsplan

För en del är det självklart hur affären ska se ut, medan för andra är det något som växer fram med årens gång. Något som kan underlätta är att man gör en affärsplan. Där sätter man upp i princip allt som man har tänkt att man ska göra för de kommande månaderna eller åren. Beroende på hur omfattande ens verksamhet är så kan affärsplanen variera i storlek. I början kan det även vara så att man får gå tillbaka en del och ändra med tidens gång.

Marknadsför dina verk

En viktig del i affärsplanen är såklart marknadsföringen. Det här är sättet och kanalerna genom vilka man ska nå sina kunder. Först måste man då bestämma vilka som är kunderna som man ska rikta sin marknadsföring mot, och det kallas att man bestämmer sin målgrupp. Sedan kan man utforma material som man ska ge dem. Till exempel är det väldigt populärt med digital marknadsföring i dagens samhälle. Det innebär att man marknadsför via internet, vanligtvis i sociala medier.

Uppvakta dina bästa kunder

När du väl har skaffat dig en kundkrets så vill du självklart expandera den, men glöm inte bort dina betalande kunder. Det är viktigt att man underhåller även dem så att de fortsätter att vara nöjda. Det är inte alla gånger som man vet direkt hur man ska göra det, och därför kan det vara bra att skicka ut en marknadsundersökning.

flick