Marknadsför dina verk

Gillar du att hålla på med slöjd och pyssel så kanske det blir ett och annat verk i månaden. Till slut har du kanske till och med fyllt hemmet med fina saker som du stolt kan visa upp. Gäster kanske har bett dig göra något åt dem någon gång, eller så kanske du har bestämt dig för att sälja utan att visa något för någon. Oavsett så finns det många steg du kan ta för att marknadsföra dina verk. I det här inlägget kommer du att få ta del av några tips och trix.

Ta snygga bilder med en mobilkamera

Idag är det många som har bra kameror i sina telefoner vilket innebär att du kan ta professionella bilder enkelt hemma eller där du så önskar. För att liva upp bakgrunden kanske du ska köpa några snygga posters och lite fräscha blommor. En poster kan verkligen ändra stilen på ett rum. Tänk på att när du ska visa dina verk för omvärlden kan det vara klokt att ge den potentiella köparen en idé om hur verken kommer att se ut i deras hem.

Starta en online shop

Det finns många bra program på internet som du kan använda dig av för att enkelt bygga en e-butik med egna bilder. Du kan välja vilka betallösningar som ska erbjudas för den som vill handla i butiken och enkelt koppla ihop med ditt företagskonto. Tänk på att det kanske är bra att börja med ett fåtal produkter i sortimentet för att se vilka som funkar bra och vad som kanske inte är lika enkelt att sälja. Tycker du att det känns svårt att starta en butik online, så finns det väldigt många kurser gratis som du kan kolla på på internet. Även om du känner att du kan lite så kanske det är bra att gå en sådan kurs bara för att liva upp minnet lite.

Sociala medier och annonsering online

När du väl har tagit dina snygga bilder och lagt upp en butik online så är det viktigt att få folk att hitta dit. Det är många idag som jobbar med marknadsföring på sociala medier med mera. Starta ett konto och börja lägga upp bilder. Kanske är det en bra idé att berätta om dig själv och dina verk så att en eventuell köpare känner att det finns en historia bakom dina skapelser, något som gör att de sticker ut ur mängden och gör dem speciella. Har du pengar som du kan lägga på marknadsföringen så kan du även annonsera digitalt och därmed nå ut till många fler.

flick