Bästa kontoret för slöjdföretag

Du driver ett slöjd- eller hantverksföretag. Skapa produkter som du säljer på Etsy eller så driver du en webbshop där du är återförsäljare inom inredning, pyssel och slöjdsaker. Intresset för hantverk, pyssel och slöjd är oerhört stort. Vilket kontor passar dig bäst?

Kontorshotell

Det är många egenföretagare som arbetar hemifrån då det är ett billigt och enkelt sätt att komma igång. Men det är inte alltid det bästa alternativet i långa loppet. Om du driver en webbshop eller skapar digitala material kan det vara riktigt smart att ha en arbetsplats utanför hemmet. Efter ett tag behöver du utveckla ditt företag och då är det viktigt att komma i kontakt med andra företagare. Personer som du kan samarbeta med och få inspiration av. Ett annat problem med att jobba hemifrån är att det kan bli väldigt ensamt. Vi är sociala varelser som behöver andra människor. Jobbar du på ett kontorshotell känner du att du går iväg till jobbet. Jobbet har också ett slut. Du kan vara ledig när du är hemma. Särskilt som du jobbar mycket mer effektivt när du väl är på arbetet. Det fina med Workarounds kontorshotell är att du kan välja hur mycket du vill jobba där. Vissa hyr kontor på heltid, medan andra väljer att bara hyra en stol någon gång emellanåt. Vill du främst jobba hemifrån kan du ändå jobba på ett kontorshotell ett par dagar i veckan eller månaden för att få inspiration och träffa andra kreativa företagare. Gå in på Workaround och hitta den kontorslösning som passar dig.

Jobba hemifrån

Om du driver ett slöjdföretag där du skapar produkter, som med en Cricut-maskin, syr kläder, virkar eller slöjdar fina föremål, så är det absolut lättast att arbeta hemifrån. På sätt och vis kan man säga att ditt kontor eller arbetsrum är en liten fabrik. Då behöver du mycket utrymme, särskilt om du också paketerar och sköter all logistik själv. Att driva ett slöjdföretag med egna produkter är lättast från ett hus. Bor du ute på landet är det än lättare. Då har du ofta flera hus och utrymmen att använda. Du kan bygga om garaget, ladugården eller ställa dit en friggebod att använda i din verksamhet.

Driva slöjdföretag

Intresset för slöjd och pyssel är väldigt stort. Det är fler och fler svenskar som upptäckt att de faktiskt kan leva på eget hantverk tack vare internet. Du skapar ditt eget företag och börjar sälja dina produkter utan att ta hjälp av någon. Om du skulle vilja starta ett företag inom hantverk, pyssel eller slöjd är det smart att börja med en shop på Etsy. Etsy är en internationell plattform där hantverkaren kan sälja sina handgjorda produkter, som tavlor, handskrivna inbjudningskort och roliga tröjor.

flick